SÜRGŐSSÉGI ÜGYELET

Kutyák és macskák részére
0-24-ig

IDŐPONTFOGLALÁS SZAKRENDELÉSEINKRE

IDŐPONTFOGLALÁS
ÁLTALÁNOS RENDELÉSEINKRE

Recepciónkon minden nap 8-20 óráig
+36 1 350 0361, +36 1 350 1166

BUDAPESTI
ÁLLATKÓRHÁZ

Budapest, 1135 (XII. kerület)
Lehel u. 43.

Lézeres húgykőzúzás (lézer lithotripszia, laser lithotripsy) és endoszkópos kőeltávolító beavatkozások (PCCL):

A lézeres húgykőzúzás egy olyan módszer, amivel a hagyományos sebészeti kezeléssel ellentétben a húgykövek, és az általuk okozott súlyos tünetek a beteg testének teljes épségét megőrizve kezelhetővé válnak. 

A beavatkozást a húgycső természetes nyílásán keresztül bevezetett speciális endoszkóp segítségével végezzük. Az endoszkóp vezérlése mellet a követ egy erre a célfeladatra tervezett orvosi lézer (Ho:YAG lézerforrás) segítségével zúzzuk olyan kis méretűre, hogy az eltávolítható legyen vagy spontán módon kiürülhessen a betegből a vizelés során.  

A módszer elsődlegesen kutyákban, és egyes esetekben nőstény macskákban alkalmazható. Nem minden beteg esetében lehet a fennálló kövességet így kezelni. A módszer alkalmazhatóságát befolyásolja a kövek száma, mérete, helyeződése és a testméret is. 

A leggyakoribb és legjobb eséllyel kezelhető esetek azok, ahol a kövek a húgycsőben elakadva okoznak vizelési nehézséget. 

A kezelés magasszintű technikai és szakmai felkészültséget igényel, ezért csak előjegyzés alapján vehető igénybe, és a hagyományos műtéti kezelésekhez képest jelentősebb költséggel jár.

Ugyanakkor sikeres beavatkozás esetén nincs sebészeti sérülés, a test teljes épsége megőrizhető és elkerülhető a hagyományos műtét utáni hosszadalmas és fájdalmas felépülési folyamat, illetve a szövődményi lehetőségek is lényegesen kisebbek. Ivaros kan kutyák esetében a herék is megőrizhetők, amit a hagyományos műtét eljárás során egyébként el kell távolítani.

Ha a lézeres kőzúzás bármely okból nem alkalmazható, a hólyagkövesség megoldható minimális sebészeti beavatkozással, úgynevezett percutan cystolithotomia (PCCL) útján.

A PCCL estében a hasfalon egy kisméretű sebészeti nyílást képezünk, amin keresztül endoszkóppal jutunk be a húgyhólyagba, ahonnan manipulátorokkal távolítjuk el a köveket. A legtöbb esetben olyan kis seben történik a bejutás, hogy a sebgyógyulás néhány nap alatt teljesen bekövetkezik.

BŐVEBB TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTHETŐ.

Előjegyzés és konzultáció:

Dr. Bende Balázs PhD, +3630 262 2045, hugykovet@gmail.com

Bemutató videók, esetek:

Picúr:
Picúr
Komplikált húgykövességének megoldása lézeres kőzúzással és PCCL beavatkozással történt.

A műtéti video megtekinthető:

Picur gazdájának véleménye:

“Picúrunk korábban már esett át hólyagműtéten, ami után borzalmas fájdalmakat élt át minden vizelet ürítéskor, szinte sikított, és hetekig tartott, mire felépült. Szörnyű élmény volt. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Doktor Úrnak, hogy megismerhettük a lézeres kőtörést és a kíméletes hólyagműtét lehetőségét, és élhettünk vele, hogy Picúr kutyánk, szinte fájdalom mentesen esett át mindkét beavatkozáson, már a műtétek után probléma mentesen tudott pisilni, és nagyon gyorsan felépült. Végre megszabadult a rég óta tartó fájdalmaktól és boldog.”

Casper:
Caspernél egy húgycsövébe jutott húgykő okozott elzáródást és fájdalmas vizelési ingereket.

Információ és előjegyzési lehetőség:

Dr. Bende Balázs PhD, +3630 262 2045, hugykovet@gmail.com

Éjszakai ügyelet

Kedves Gazdik!

Kórházunkban jelenleg éjszakai
ügyelet működik!

Éjszakai ügyelet: H-V:
20:00-08:00
Hétvégi ügyelet: Szo-V:
08:00-20:00

Kórház rendje

Scroll to Top
IDŐPONT FOLALÁS
Loading...

Éjszakai ügyelet

Kedves Gazdik!

Kórházunkban jelenleg éjszakai
ügyelet működik!

Éjszakai ügyelet: H-V:
20:00-08:00
Hétvégi ügyelet: Szo-V:
08:00-20:00

Kórház rendje

Hamarosan elérhető
időpontfoglalási rendszerünk

Kedves Gazdik!

Az időpontfoglalási rendszerünk jelenleg még fejlesztés alatt áll, elkészüléséig még szíves türelmüket kérjük!
Addig is időpontfoglalásra személyesen vagy telefonon van lehetőség.

Telefonszámaink:
+36 1 350 0361
+36 1 350 1166

Kórház rendje