Sürgősségi ügyelet

Kutyák és macskák
részére 0-24-ig

Időpontfoglalás
szakrendeléseinkre

IDŐPONTFOGLALÁS ÁLTALÁNOS RENDELÉSEINKRE

Legfrissebb hírek

Röviden a szívférgességről

A szívférgesség egy főleg kutyákban előforduló, szúnyogok által terjesztett betegség. A megbetegedést a Dirofilariaimmitis nevű fonalféreg okozza. A hazai kutyák fertőzöttségi aránya egyre nő. A féreg lárva stádiumát a szúnyog, csípés során fecskendezi a kutya bőrébe

Tovább olvasom »

Parvovírus okozta bélgyulladás kutyákban és macskákban

A fertőződés szájon keresztül, a vírussal fertőzött bélsár által történik, azonban méhen belül, az anyaállattól is megfertőződhet az utód. A tünetek általában csak 5-10 napos lappangási idő után mutatkoznak. A vírus a gyorsan osztódó sejtekhez kapcsolódik: a nyirokszervekben elszaporodik, ezzel együtt károsítva a csontvelőt és a nyirok sejteket, emellett a bélrendszerbe jutva a bélhámsejtek pusztulását, a bélbolyhok megrövidülését, kollapszusát eredménye

Tovább olvasom »

Nyitvatartás

Február 22-én 14:00 órától másnap reggel (február 23.) 8:00 óráig a kórház technikai okok miatt ZÁRVA lesz! Az éjszakai ügyeleti ellátást igénylő kisállatokat a többi sürgősségi ügyeletet adó intézménybe irányítjuk át.

Tovább olvasom »

Karácsonyi és szilveszteri nyitvatartás

2022. december 24, 25, 26-án valamint 2022. december 31, és 2023. január 1-jén, munkaszüneti munkarend szerint, alapvetően kutyák és macskák részére biztosítunk sürgősségi ügyeleti ellátást a Kórház területén, illetve fogadjuk azokat akik folyamatos, napi jellegű ambuláns kezelés alatt állnak.

Tovább olvasom »

Az ivartalanítás előnyei

Nőivarú háziállatoknál az ivartalanításnak számos előnye, betegségmegelőző szerepe van. Ezek a pozitív hatások főleg a fiatal korban (~6-12 hónaposan) elvégzett beavatkozás esetén tudnak érvényesülni. Hímivarú háziállatoknál is ugyanolyan fontos az ivartalanítás, náluk is számos betegség kivédhető az időben történő beavatkozással. A műtét optimális időpontja faj- és fajtafüggő, általában 6 hónapos – 2 éves kor között ajánlott.

Tovább olvasom »