Sürgősségi ügyelet

Kutyák és macskák
részére 0-24-ig

Időpontfoglalás
szakrendeléseinkre

IDŐPONTFOGLALÁS ÁLTALÁNOS RENDELÉSEINKRE

Legfrissebb hírek

Egészséges Rendelés

Örömmel mutatjuk be új szolgáltatásunkat, az „Egészséges rendelést”! Állatkórházunk mostantól külön garantált időpontokat kínál, jelenleg védőoltásokra (később mikrochip beültetés és regisztráció valamint állatútlevél kiállításra is)

Tovább olvasom »

Röviden a szívférgességről

A szívférgesség egy főleg kutyákban előforduló, szúnyogok által terjesztett betegség. A megbetegedést a Dirofilariaimmitis nevű fonalféreg okozza. A hazai kutyák fertőzöttségi aránya egyre nő. A féreg lárva stádiumát a szúnyog, csípés során fecskendezi a kutya bőrébe

Tovább olvasom »

Parvovírus okozta bélgyulladás kutyákban és macskákban

A fertőződés szájon keresztül, a vírussal fertőzött bélsár által történik, azonban méhen belül, az anyaállattól is megfertőződhet az utód. A tünetek általában csak 5-10 napos lappangási idő után mutatkoznak. A vírus a gyorsan osztódó sejtekhez kapcsolódik: a nyirokszervekben elszaporodik, ezzel együtt károsítva a csontvelőt és a nyirok sejteket, emellett a bélrendszerbe jutva a bélhámsejtek pusztulását, a bélbolyhok megrövidülését, kollapszusát eredménye

Tovább olvasom »

Nyitvatartás

Február 22-én 14:00 órától másnap reggel (február 23.) 8:00 óráig a kórház technikai okok miatt ZÁRVA lesz! Az éjszakai ügyeleti ellátást igénylő kisállatokat a többi sürgősségi ügyeletet adó intézménybe irányítjuk át.

Tovább olvasom »

Karácsonyi és szilveszteri nyitvatartás

2022. december 24, 25, 26-án valamint 2022. december 31, és 2023. január 1-jén, munkaszüneti munkarend szerint, alapvetően kutyák és macskák részére biztosítunk sürgősségi ügyeleti ellátást a Kórház területén, illetve fogadjuk azokat akik folyamatos, napi jellegű ambuláns kezelés alatt állnak.

Tovább olvasom »

Az ivartalanítás előnyei

Nőivarú háziállatoknál az ivartalanításnak számos előnye, betegségmegelőző szerepe van. Ezek a pozitív hatások főleg a fiatal korban (~6-12 hónaposan) elvégzett beavatkozás esetén tudnak érvényesülni. Hímivarú háziállatoknál is ugyanolyan fontos az ivartalanítás, náluk is számos betegség kivédhető az időben történő beavatkozással. A műtét optimális időpontja faj- és fajtafüggő, általában 6 hónapos – 2 éves kor között ajánlott.

Tovább olvasom »