Sürgősségi ügyelet

Kutyák és macskák
részére 0-24-ig

Időpontfoglalás
szakrendeléseinkre

IDŐPONTFOGLALÁS ÁLTALÁNOS RENDELÉSEINKRE

Rólunk

A Budapesti Állatkórház közel 50 éve áll az állattartók szolgálatában. Kezdetben állami üzemeltetésű állatkórházként, a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás részeként, majd 1989 óta önálló gazdálkodású egységként működik. A kórház ügyvezetői feladatait Dr. Bende Balázs látja el.

A Budapest központjában lévő kórház megközelítése mind tömegközlekedéssel (3-as metró, 14-es illetve 1-es villamos) mind gépjárművel (Róbert Károly körút, Lehel u.) könnyű. A kórház udvarán ingyenes parkolási lehetőség segíti a betegforgalmat.

Kórházunkban a hét minden napján, folyamatos nyitva tartással állunk a hozzánk forduló betegek, elsősorban kutya és macska páciensek valamint gazdáik rendelkezésére.

Saját laboratóriumunkban minden nap végzünk rutin vérvizsgálatokat, illetve egyes sürgősségi vizsgálatokat – indokolt esetben – azonnal, a “beteg mellett” is elvégzünk (sav-bázis, ion és alap metabolit vizsgálat, szerológiai vizsgálatok). A diagnosztikai munkát folyamatosan rendelkezésre álló radiológiai (Rtg) egység és sürgősségi esetben alapvizsgálatok elvégzésére alkalmas ultrahangos vizsgáló berendezés is segíti.

Lágysebészeti és belgyógyászati betegeink ellátását kórházi elhelyezéssel végezzük. 

Állatgyógyszertárunkban a legkülönbözőbb állategészségügyi termékek, gyógyszerek mellett állattartással kapcsolatos termékeket, felszereléseket, játékokat, valamint általános és állatorvosi diétás tápokat is forgalmazunk.

Műszeres diagnosztikai egységünk (Echocard) szakorvosa, Dr. Vrabély Tamás, ultrahang vizsgálatokkal, és  kardiológiai vizsgálatokkal várja a betegeket. A vizsgálatok előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetéssel, egyes napokon akár késő este is történnek. Szakvizsgálatra bejelentkezni online felületünkön lehetséges.

Kórházunk ad otthont Közép-Európa első (és a mai napig egyetlen) állatorvosi urolithológiai (húgykövességgel és kapcsolódó húgyúti betegségekkel foglalkozó) laboratóriumának (Budapesti Urolith Centrum). Vezetője Dr. Bende Balázs PhD. A szaklaboratórium szolgáltatását Magyarország egész területéről és külföldről is igénybe veszik a húgyúti betegségekben (húgykövességben) szenvedő betegeket kezelő állatorvosok.

Kórházunkban – az országban egyedülállóan – 2019 óta nem invazív húgykőeltávolítási beavatkozást is végzünk (lézeres kőzúzás).

Kutya és macska kozmetikánkban szakképzett kozmetikus munkája révén szépülnek a páciensek. A kozmetikába előzetes bejelentkezés szükséges. (Fejős Mónika 30/3410891)

A kórház mükődését támogató “Lehel Alapítvány – a talált, kóbor állatok sorsának jobbításáért” közhasznú alapítványként működik.

Instagram

Princ kutyus 🥰🐶
Bobó kutyus oltása után még azt is megmutatta, hogy milyen trükköket tud. 🤩❤️
🐩 Misa, a 3 éves uszkár kutyus penészes diót evett otthon, így került kórházunkba éjszakai ügyeletben. 🏥🌙 Misa otthon szeretett diót rágcsálni, de eddig sosem lett tőle semmi baja, most gazdái először enyhe remegést vettek észre rajta, majd olyan ütemben romlott az állapota, hogy mire beértek a kutyussal kórházunkba, úgy nézett ki az állat, mint aki egy teljes testes epilepsziás rohamban érkezik. Egy penészes dió mérgezést és az epilepsziás rohamot előrehaladott állapotban sokszor nehéz megkülönböztetni. 🔍 Könnyebb, ha a gazdik tudják, hogy a kutyus szeret diót rágcsálni vagy ha kifejezetten látták is a kertben diót enni. Ezt a fajta mérgezést a dión lévő penész okozza, melynek komoly májkárosító hatása van. Eleinte egy enyhe egész testes remegéssel kezdődik, majd fokozatosan erősödik és teljes testes görcsös állapottá változik. Ilyenkor a kutyus testhőmérséklete is extrém mértékben megemelkedik, ami komoly károkat tud okozni egy állat agyában, idegrendszerében. 🩺 Misa mikor kórházunkba érkezett az oldalán fekve görcsölt, testhőmérséklete 40,2 C° -ra emelkedett, de külső ingerekre próbált figyelni. Misa először intravénásan görcsoldót majd altatószert kapott, a másik mancsába helyezett véna kanülön keresztül pedig egy speciális infúziót, amivel a máját méregtelenítjük. Az infúziós kezelésen kívül az is cél, hogy több penész által termelt toxin már ne tudjon felszívódni a gyomorból és a belekből, így amíg Misa aludt, egy szondán keresztül kimostuk a gyomrát, majd szintén a szondán keresztül aktív szenet kapott, hogy a gyomorból a vékonybelekbe jutott méreganyagot megkössük, így az nem tud az állat vérkeringésével a májába jutni. Misa három napig volt kórházunkban, eleinte altatásos cseppinfúziót kapott, majd ahogy tudata tisztult, a teljes testes görcsös roham elmúlt, májvédő infúziót kapott, így a rövid bent tartózkodás után 4 lábon, remegés nélkül sétálhatott haza. 🐾 Nem minden állatot sikerül megmentenünk, aki ilyen előrehaladott állapotban, görcsölve érkezik, nagyon boldogok vagyunk, hogy Misa szerencsésen meggyógyult és hazamehetett. ❤
Pünkösdkor is folyamatosan biztosított az ügyeleti ellátás kutyák és macskák részére! 🐾🩺 Az ügyelet az alábbiak szerint alakul azon a hosszú hétvégén: - Május 18. (szombat): hétvégi munkarend napközben, éjszakai ügyelet este 20:00-tól reggel 8:00-ig. - Május 19. (vasárnap): hétvégi/munkaszüneti munkarend napközben, éjszakai ügyelet este 20:00-tól reggel 8:00-ig. - Május 20. (hétfő): munkaszüneti munkarend napközben, éjszakai ügyelet este 20:00-tól reggel 8:00-ig. Az állatpatika szintén nyitva lesz, mindegyik nap 9 és 19 óra között. Az alap ellátás mellett sürgősségi vérvizsgálat és röntgen is rendelkezésre áll. Ebben az időszakban csak sürgősségi, életmentő műtéteket tudunk vállalni. Az ügyeleti munkarend és díjszabás részletei honlapunkon megtalálhatók. https://budapestiallatkorhaz.hu/
Ahogy már előző bejegyzésünkben is említettük, a nem kifejezetten macskáknak kialakított kullancs elleni készítmények súlyos mérgezést okozhatnak a cicáknak. 😿 Cirmit is sajnos ezért hozta el hozzánk a gazdija. 🏥 A cica kórházba kerülésekor folyamatosan görcsölt, és a heves görcsök miatt több órán keresztül bódításban kellett őt tartani. Kórházunkban maradt pár napra, ez idő alatt intenzív infúziós kezelésben is részesült. 🩺 Szerencsére erős szervezetének és az odafigyelő, kitartó ellátásnak köszönhetően túlélte a mérgezést, és már sokkal jobban van Cirmi. ❤️
❗️❗️ Nem minden gyógyszer jó kutyáknak és macskáknak egyaránt, sőt van olyan, ami míg az egyiknek segít, a másiknak kifejezetten mérgező! ☢️☠️ Ha erre nem figyelünk, nagy baj történhet. Leggyakrabban külső élősködők (például kullancs) elleni készítmények okozhatnak ilyen jellegű problémát, különösen ha azokat, szabadon, bárhol megvásárolhatjuk🛍️, mindenféle ellenőrzés vagy vény nélkül. Több ilyen szernek hatóanyaga a permetrin, ami macskákra erősen mérgező hatású. A mérgezés úgy is kialakulhat, ha csak a kutyánkat🐶 kezeljük vele, amit aztán a vele egy háztartásban élő cica🐱 felnyalhat akár a földről, vagy lenyalhatja a kutya szőréről is. Ez a készítmény macskákban súlyos görcsökkel, májkárosító hatással járó életveszélyes mérgezést okoz. Ilyen mérgezés sokszor a legjobb szándék mellett is előfordul. Hogy segítsünk elkerülni az ilyen eseteket, készítettünk egy táblázatot.🤓 Így Önök is könnyebben átláthatják, hogy milyen készítményeket adhatnak cicáiknak a kullancs elleni védekezés érdekében, és mik azok amiket mindenképpen kerülniük kell. 🐾
Fahéj és gazdája azért kereste fel rendelőnket, mert egy dudort találtak a kutyus szemén. A vizsgálat során hamar kiderült, hogy egy kullancs okozta a problémát. 🔍Természetesen azonnal eltávolítottuk a kullancsot Fahéj szemhéjából, aki ezután boldogan mehetett is haza. 🥰🐾
🐕 Gondoskodjon Ön is a kiskedvencének egészségéről az év minden napján! SZÍVFÉRGESSÉG SZŰRÉS AKCIÓ keretein belül állatorvosi rendelőnkben az oltásokhoz ingyenes szívférgesség gyorstesztet adunk ajándékba! A szívférgesség átfogó szűrése pedig csak 7000 forintba kerül.* 🩺 Ne várjon tovább, foglaljon időpontot most, hogy biztosítsa kisállatának egészségét! (Kérjük, időpontfoglalásánál jelezze, hogy az oltás mellé szeretné kérni a szívférgesség szűrést.) 🌐 Online időpontfoglalás: https://budapestiallatkorhaz.hu/idopontfoglalas 📞 Telefonszámunk: +36 1 350 0361 📍 Címünk: 1135 Budapest, Lehel utca 43. *Az akciós ár szintén csak oltással együtt kérve érvényes!