SÜRGŐSSÉGI ÜGYELET

Kutyák és macskák részére
0-24-ig

IDŐPONTFOGLALÁS SZAKRENDELÉSEINKRE

IDŐPONTFOGLALÁS
ÁLTALÁNOS RENDELÉSEINKRE

Recepciónkon minden nap 8-20 óráig
+36 1 350 0361, +36 1 350 1166

BUDAPESTI
ÁLLATKÓRHÁZ

Budapest, 1135 (XII. kerület)
Lehel u. 43.

Ultrahangos szakvizsgálat és
kardiológiai vizsgálatok

Dr. Vrabély Tamás

Hétfő: 9:30-13:30
Kedd: 16:00-21:30
Csütörtök: 9:30-13:30

 Dr. Kiss Gergő

Szerda: 11:00-16:00 (kéthetente)

Dr. Vrabély Tamás

Bemutatkozás
1986-ban végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen summa cum laude eredménnyel. Az egyetemen 3 éven keresztül népköztársasági ösztöndíjas voltam, 6 hetet Hannoverben ösztöndíjjal töltöttem. A végzés után 4 évig a kórbonctani tanszéken dolgoztam. 1990-től a belgyógyászat tanszék műszeres diagnosztikai egységének vezetője voltam, ahol ultrahanggal, kardiológiával, endoszkópiával foglalkoztam. Előadásokat, gyakorlatokat tartottam, egyetemi tankönyvek írásában vettem részt. 2000 óta mint magánállatorvos végzem a műszeres diagnosztikai munkát. Közel száz hazai és nemzetközi publikációval rendelkezem. Nagyszámú hazai és külföldi kongresszuson vettem részt mint előadó. Több éve tartok internetes továbbképzéseket műszeres diagnosztikai témákban.

Szolgáltatások

  • Szív ultrahang
  • Hasi ultrahang
  • Kardiológiai vizsgálat (EKG és szív ultrahang)
  • Vizeletvétel húgyhólyagból
  • Citológiai mintavétel
  • Biopsziás mintavétel

Dr. Kiss Gergő

Bemutatkozás
Dr. Kiss Gergely, az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékének kardiológiai és ultrahang diagnosztikai specialistája. Szakterületei: állatorvosi kardiológia, ultrahang diagnosztika, kutyák és macskák belgyógyászata, örökletes betegségek / klinikai genetika. Rendszeres résztvevője és előadója hazai és nemzetközi szakmai rendezvényeknek, illetve kutatási és oktatási tevékenységet is végez.

Szolgáltatások

  • Részletes kardiológiai kivizsgálás és terápiás javaslatok (szívultrahang, EKG, fajta-specifikus szűrővizsgálatok, szerzett és veleszületett szívbetegségek diagnosztikája és gyógyszeres terápiája, műtét előtti kivizsgálás, szívférgesség diagnosztizálása és gyógyszeres kezelése)
  • Teljes körű hasi ultrahang vizsgálatok, ultrahang vezérelt mintavételek vékonytűvel
  • Belgyógyászati szaktanácsadás és örökletes betegségekkel / klinikai genetikával kapcsolatos szaktanácsadás

Az ultrahangos vizsgálatok minősége nagyobb részben a vizsgáló orvos szaktudásától, kisebb részben a készüléktől függ. Rendelőnkben mindkét fontos feltétel teljesül.
A vizsgálatokhoz minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.
Hasi ultrahangos vizsgálathoz felnőtt állat esetén lehetőleg 8 óra koplalás és bő folyadékbevitel ajánlott.

A szívbetegségek lehetséges jelei kutyákban és macskákban

Fáradékonyság, ájulás, fulladás, nehezített légzés, köhögés, kitelt has, lilás, vagy sápadt nyálkahártyák. Macskákban a köhögés helyett inkább jellemző a lihegés, hirtelen lesántulás a hátsó végtagon. Rutin állatorvosi vizsgálatkor szívzörejek, ritmuszavarok tűnhetnek fel. Fontos hangsúlyozni, hogy a szívet érintő leggyakoribb problémák kezdetben általában tünetmentesek és korai felfedezésük a gyógykezelés hatékonyságát jelentősen növeli. A számos fajtában gyakori veleszületett szívbetegségek egy része gyógyítható, ha korán felismerik. Éppen ezért minden kölyökkutyát oltáskor hallgatózással vizsgálni kell és szívzörej esetén szívultrahang vizsgálatot javasolt végezni. Az időben felismert felnőttkori, szerzett szívbetegségek megfelelő gyógyszeres kezeléssel nagymértékben kezelhetők.

Hasi ultrahang szakvizsgálatok

Az összes hasüregi szervre (máj, lép, vesék, nyirokcsomók, hasi erek, mellékvesék, hasnyálmirigy, gyomor-bélrendszer, húgyhólyag, nemi szervek) kiterjedő részletes ultrahangos szakvizsgálat, amelyet a teljes kivizsgálás részeként végzünk. Az ultrahangos képalkotó vizsgálat minden belgyógyászati kivizsgálás, szülészeti kivizsgálás, vagy időskori, illetve egyéb szűrővizsgálat fontos része. A képalkotáson kívül lehetőség van biztonságos, ultrahang vezérelt módon vékonytűvel történő mintavételre is hasüregi folyadékból, elváltozott szervekből, illetve húgyhólyagból laboratóriumi vizsgálat céljára.”

Éjszakai ügyelet

Kedves Gazdik!

Kórházunkban jelenleg éjszakai
ügyelet működik!

Éjszakai ügyelet: H-V:
20:00-08:00
Hétvégi ügyelet: Szo-V:
08:00-20:00

Kórház rendje

IDŐPONT FOLALÁS
Loading...

Éjszakai ügyelet

Kedves Gazdik!

Kórházunkban jelenleg éjszakai
ügyelet működik!

Éjszakai ügyelet: H-V:
20:00-08:00
Hétvégi ügyelet: Szo-V:
08:00-20:00

Kórház rendje

Hamarosan elérhető
időpontfoglalási rendszerünk

Kedves Gazdik!

Az időpontfoglalási rendszerünk jelenleg még fejlesztés alatt áll, elkészüléséig még szíves türelmüket kérjük!
Addig is időpontfoglalásra személyesen vagy telefonon van lehetőség.

Telefonszámaink:
+36 1 350 0361
+36 1 350 1166

Kórház rendje